Életre születni – 8 alkalmas Bodywork önismereti csoport

Olyan önismereti útra hívunk, ahol újra felfedezheted és átkeretezheted a születésedtől az életed jelen pillanatáig meghatározó legfontosabb emberi témáidat és az ezekben tapasztalt nehézségeidet, viselkedési sémáidat. Azért hozzuk létre az “Életre születni” Csoportot, hogy megérkezhess a saját életedbe, abba a biztos tudásba, hogy van jogod élni és itt lenni. A csoportban végzett önismereti munka során igent mondhatsz a saját szabad akaratodra, az erődre, a nem megélt érzéseidre és a határaidra. Mi pedig arra mondunk igent, hogy lehet az, ami a számodra a legigazabb!

Bemutatjuk a Bodywork önismereti csoportmódszert

A Bodywork egy olyan csoportos önismereti módszer, ahol a fókusz az itt és most folyamataiban megjelenő közvetlen érzékszervi tapasztalás és annak tudatosítása. A Bodywork terekben történő gyakorlás során elhagyjuk a szavakat és a testet, a szabad mozgást, az érintést és a tudatos jelenlétet hívjuk táncba. A beszélgető, kognitív önismereti és terápiás formáktól eltérően itt a testet használjuk arra, hogy megmutassa legbensőbb, legigazabb történetünket saját magunkról és arról, ahogyan a megtestesült világban létezünk. Ezért is hisszük, hogy a Bodywork az élet, a létezés és a szabadság tánca. 

A pillanat frissességében más, nem megszokott módokon juthatsz el felismerésekig, mintázatokig és mozdulhatsz el olyan megoldások irányába, amelyek a teljesebb, önazonosabb életed felé visznek.  

Minden Bodywork csoportban nyitókörrel indítunk és zárókörrel fejezzük be a gyakorlást. A csoportfolyamatok közben is adunk teret annak, hogy fontos gondolataidat, érzéseidet, megéléseidet szavakkal is megfogalmazhasd és ilyen módon is tudatosíthasd. A verbális és a testből induló, non-verbális önismereti módszerek, tudatállapotok így érnek össze és alkothatnak egy egészet Benned. 

 Várunk, ha megszólítva érzed magad az alábbi témákban:

 • Úgy érzed, hogy még nem érkeztél meg a saját életedbe? 
 • Nehéz számodra bizalmat, önbizalmat átélni? 
 • Sokszor érzed úgy, hogy az akaratodat nem ér érvényesíteni? 
 • Nem véded a határaidat, nehogy megbánts vagy elveszíts másokat?
 • A saját erőd megélése helyett inkább zsugorodsz, nehogy túl sok legyél a környezeted számára? 
 • Inkább mások szükségleteire figyelsz, mint a sajátodéira? 
 • Az életedben ugyanaz az élethelyzet ismétlődik és nem mozdulsz el a megoldás felé?
 • Szeretnéd átélni a felszabadult kapcsolódást magaddal és másokkal?
 • Ismerős számodra a szorongás és a testeddel, az érzéseiddel való kapcsolat hiánya?
 • Tōltôdésre, nyugvópontra vágysz?
 • Szeretnèl a fontos emberi kapcsolataiddal dolgozni? 
 • Mélyebb önismeretre vágysz?
 • Egyszerűen csak kíváncsi vagy és kipróbálnád, hogyan hat Rád a Bodywork ōnismereti folyamat?

 

Rólunk:

Fontos számunkra az, hogy a Csoportjainkban egyértelmű, biztonságos kereteket teremtsünk a résztvevők számára, így csoportjaink csoporttitokkal működnek. 

A csoport elfogadó, biztonságos közegében merülhetsz el magadban, belső világodban és kapcsolódhatsz tudattalanod mélységeihez. A térben veled együtt mások is mozdulnak, így a csoport megtartó terében dolgozhatsz a saját magadhoz való kapcsolódással és fontos emberi kapcsolataiddal, majd a műhelyben szerzett tapasztalataidat beépítheted a saját életedbe.

A folyamatokban alkalmazott módszerek: egyéni, páros és kiscsoportos bodywork gyakorlatok; légzéstechnikák, hangadás, tudatos jelenlét gyakorlatok, érintés, szabadtánc. A folyamatokat zene kíséri, ami arra hivatott, hogy mélyítsék a belső folyamataidat.

A csoport kerete, részletei:

——Időpont:

 1. január 22.
 2. február 05.
 3. február  19. 
 4. március 5.
 5. március 19. 
 6. április 02.
 7. április 16.
 8. április 30.

Pótalkalom: május 14. A pótalkalom arra az esetre szól, ha vis maior esetén el kell halasszunk egy alkalmat.

 Az alkalmak kéthetente, szombaton 14.00-tól 19.30-ig tartanak.

Egy alkalom díja 14.000 Ft.

——Helyszín: Budapest, II. kerület (a pontos címet feliratkozásod után küldjük)

——Jelentkezés és praktikus információk:

A korlátozott létszám miatt a csoportban a helyedet az előleg (14.000 Ft) befizetésével biztosíthatod, ami egyben az utolsó alkalom díja is.

Lemondás esetén a befizetett összeget nem áll módunkban visszatéríteni.

Jelentkezni az alábbi email címen tudsz: testmunka.kapcsolodj@gmail.com

Ha még nem jártál nálunk csoporton, jelentkezésed elfogadását egy rövid, online beszélgetés előzi meg, amelynek időpontját e-mailben egyeztetjük veled. A beszélgetés során megismerkedünk, felteheted kérdéseidet, és dönthetsz arról, hogy csatlakozol-e a csoporthoz.

A részvételhez nem szükséges a módszertan előzetes ismerete és előzetes felkészülés, mindössze kényelmes ruha az üléshez, mozgáshoz és a folyamatokhoz (lesz lehetőséged átöltözni). A nap során több, rōvid szünetet is tartunk. Kérjük, hogy az étkezésedről magad gondoskodj!

Az alkalmakon való részvétel feltétele a csoport időtartamára érvényes védettségi igazolvány (vagy 1 db 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel/ gyors teszttel is lehet csatlakozni)

FONTOS! A Facebook eseménynél az “ott leszek”/going szándék nem minősül jelentkezésnek.

Az első alkalom nyitott, megtapasztalhatod a módszert, ezután a csoport zárt csoportként él tovább. 

A bodywork módszerről bővebben ITT is olvashatsz.

A módszerről és az egyesületről bővebben itt is olvashatsz: www.bodywork.hu

A csoportot vezetik: Kálmán Mónika Bodywork csoportvezető asszisztens, integratív család- és párkonzulens, pszichodramatista, rendszerállító

Földi Nóra Bodywork csoportvezető asszisztens, pszichodramatista, jógaoktató, integratív családállítás csoportvezető

Várunk szeretettel,

Móni és Nóra

 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc

Hozzászólás írása

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük